Danes ob 9.15: Zlata lisica in slovo Tine Maze

0
256

Danes se bo na Pohorju ob 9. uri začel ženski veleslalom za Zlato lisico, na katerem se bo od zvestih navijačev poslovila šampionka Tina Maze. Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

33-letna Korošica je zadnjič nastopila 22. marca 2015 v Meribelu. Nato si je vzela čas za razmislek in tik pred začetkom nove sezone sporočila, da bo tekma na Pohorju njena zadnja v karieri.

Gotovo imam drugačen pristop do te tekme, kot sem ga imel v prejšnjih letih. Absolutno je manj stresno,” je povedal vodja Tinine ekipe Andrea Massi. Dodal: “Tina je lahko tako hitra, kolikor ji bo dala glava. Tehničnih omejitev ni.”

Mazejeva bo nastopila s štartno številko 34. Ana Drev ima štartno številko 15, Ilka Štuhec 31, Katarina Lavtar 35, Tina Robnik 38, Meta Hrovat 57. Veleslalom bo odprla Tina Weirather.

Prva veleslalomska vožnja se bo s prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju začela ob 9.15, finale bo na sporedu ob 12.15. V nedeljo bo nato na vrsti še slalomska tekma, ki jo bodo smučarke začele ob 9.15, tri ure pozneje bo sledila še sklepna vožnja 53. Zlate lisice.

V prejšnji sezoni je veleslalom na Pohorju dobila Viktoria Rebensburg, druga je bila odlična Drevova, tretja Weiratherjeva. Nedeljski slalom je zaradi previsokih temperatur odpadel.

Tina Maze

Tina Maze je v bogati karieri nastopila na 400 tekmah za svetovni pokal, 26-krat je zmagala, 81-krat je stopila na oder za zmagovalke, enkrat je osvojila veliki kristalni globus, in sicer rekordnega leta 2013, ko je pometla s tekmicami. Uspešno sezono je sklenila na vrhu z nenadkriljivimi 2.414 točkami, drugouvrščena Nemka Maria Höfl-Riesch jih je zbrala več kot pol manj (1.101). Foto: Reuters

NO COMMENTS