Pripravite se. Izdali so oranžni alarm.

0
454

Agencija za okolje je popoldne zaradi močnega severnega vetra razglasila oranžni alarm. Od četrtka sredi dneva do noči na soboto bo zelo vetrovno. Ker bodo v tem času nizke temperature, bo občutek mraza zelo izrazit.

V višjih legah, pod Karavankami in v zgornjem Posočju bo pihal okrepljen severni veter s sunki nad 70 kilometrov na uro. Na Ilirskobistriškem in ponekod drugod na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja s sunki nad 100 kilometrov na uro. V peterk bodo sunki vetra tudi v severovzhodni Sloveniji presegli 70 kilometrov na uro.

(Foto: Arso/meteo.si)

 

Z izjemno nizkimi temperaturami se bodo v prihodnjih dneh spopadli tudi na Hrvaškem, kjer so izdali rdeč alarm. Rdeč alarm velja za območje Istre, Kvarnerja, Velebita in severne Dalmacije. Temperature naj bi se čez konec tedna spustile tudi do -20 stopinj Celzija.

Konec tedna bo mrzlo

V prvih dneh novega leta smo dočakali prvi letošnji sneg in nizke temperature. V prihodnjih dneh bo zaradi vdora polarnega zraka še naprej zelo mraz. Konec tedna se bodo temperature gibale pod lediščem. vir:zurnal24.si

NO COMMENTS