Po smrti 20-letnika so se spopadli s policijo

0
1271

V poljskem mestu Elk so v nedeljo izbruhnili spopadi med skupino tamkajšnjih prebivalcev in policijo, ki je zaradi nasilja prijela 28 ljudi. Do spopadov je prišlo po smrti dvajsetletnika, ki je po sporu v lokalu s hitro prehrano podlegel poškodbam. Policija je zaradi incidenta, ki je sprožil rasne napetosti v mestu, pridržala štiri tuje državljane.

Tiskovna predstavnica policije Agata Kulikowska je potrdila, da so po uboju mladeniča prijeli štiri tuje državljane. Katere narodnosti so osumljeni, ni razkrila.

Po poročanju poljske tiskovne agencije PAP naj bi šlo za državljane Tunizije, Maroka in Alžirije. Vsi štirje so bili zaposleni v lokalu s hitro prehrano kebab v Elku.

Četverica naj bi se v nedeljo nasilno odzvala, ko je 20-letni Poljak vrgel petardo proti lokalu. Mladenič je v sporu podlegel poškodbam, ki jih je dobil zaradi vbodov z nožem, so poročali poljski mediji.

Ni plačal za steklenici, sledila je tragedija

Po incidentu v lokalu, zaradi katerega je prišlo do spora, je mladenič zapustil lokal s steklenicama, ne da bi ju plačal. Lastnik lokala in kuhar sta ga zasledovala in mu skušala steklenici odvzeti, nakar je prišlo do tragedije, je pojasnil tamkajšnji tožilec Wojciech Piktel.

26-letni Tunizijec, ki je delal kot kuhar v lokalu, je osumljen, da je zabodel mladeniča, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še dejal Piktel.

Dogodek je sprožil rasne napetosti v tem mestu na severovzhodu Poljske. V nedeljo zvečer se je nekaj sto ljudi, med katerimi so bili nekateri oboroženi z granitnimi kockami in petardami, zbralo pred lokalom, vanj metalo predmete, razbilo okna in vzklikalo rasistična gesla.

Nato so napadli policiste, ki so bili razporejeni na kraju dogodka, in dva med njimi poškodovali. Policija je zaradi nasilja in vandalizma prijela 28 ljudi.vir:svet24.si

NO COMMENTS