Zmagovalca šova Slovenija ima talent sta WildArt

0
1053

Nagrada za zmagovalca šeste sezone je kar 50.000 evrov.

V šovu Slovenija ima talent so tekmovalci nastopili še zadnjič. Zmagovalca šeste sezone sta postala člana glasbenega dueta WildArt. Glavna nagrada je bila tudi letos 50.000 evrov, vse skupaj pa je znova potekalo pod budnimi očmi in ušesi žirije v sestavi Lado Bizovičar, Marjetka Vovk, Ana Klašnja in Branko Čakarmiš.

Vrhunski pevci in plesno-svetlobni spektakli

Finale je odprla Aleksandra Vovk, vrhunska športnica, ki si nekoč želi nastopiti na olimpijskih igrah, a tudi nadarjena pevka, ki razmišlja o zastopanju Slovenije na Evroviziji. Z dinamičnim nastopom je od občinstva prejela bučen aplavz. Branko je dejal, da tokrat ni bilo prostora za solze, ampak za evforijo, in ji čestital. Marjetka je zaključila kar v domačem žargonu: »’Razturala’ si spet, ti si ne samo pevka, ampak tudi ‘šovmejkerka’!«

Sledil je Marjetkin zlati gumb. Dobila sta ga Urban in Matija, ki glasbeno ustvarjata pod imenom Batista Cadillac, tokrat pa sta navdušila z uspešnico Slavka Ivančiča.

Eva Gorenc je z mešanico popa in opere razkrila svojo novo plat in spet presunila žirijo. Lado je ob tem dejal: »To, kar si si zadala, si opravila perfektno, to je en sam, čisti užitek.«

Sledil je plesno svetlobni spektakel LED motion, skupina, ki je nastala z združitvijo uspešne plesne in akrobatske formacije, ki sta se izkazali že v prvih sezonah šova Slovenija ima talent, Dunking Devils in Artifex. Ana je ob njihovi osupljivi predstavi popolnoma navdušena dejala: »Talent brez garanja ne pomeni nič in vi ste to dokazali.« Dodala je še, da je bil ta nastop za 100 odstotkov boljši kot vse doslej videno. Za konec pa jih je žirantka Marjetka označila za genialce.

Talent, kot ga še ni bilo

Glasba preveva vsak delček srca Luke Seška, kar se brez dvoma čuti tudi v njegovem iskrenem petju. Lado je bil mnenja, da je naredil balado Moja, ki jo sicer izvajajo Modrijani, lepšo in bolj čutno, kot je original, Branko pa je rekel, da je bilo tako posebnih nastopov kot je bil Lukov, v šestih sezonah šova izredno malo.

V finalu je zapel tudi David Matići, pravi glasbeni kameleon, ki se znajde skoraj v vseh glasbenih zvrsteh. Marjetka ga je pohvalila: »Vedno stopiš iz cone udobja, kar je zelo pogumno. Imaš veliko več, kot na prvi pogled pokažeš. Genialen pevec si, imaš vrhunski glas in čaka te lepa prihodnost.«

Segla preko vseh meja

Anja Šivic je v letošnji sezoni šova poskrbela, da marsikdo na ples ob drogu gleda z veliko mero spoštovanja. V finalu pa je segla preko vseh meja, zgradila svoj podvodni svet in očarala vse v vlogi morske deklice. Združila je balet, gimnastiko in ples ob drogu. Ana jo je označila za briljantno, z iskricami v očeh, ki jih človek ne pozabi.

Družinski ansambel The Plut Family je že s svojim avdicijskim nastopom požel neverjeten uspeh. Z iskrenostjo in avtentičnostjo so si prislužili Brankov zlati gumb, Marjetka pa jih je označila kot vrhunsko odkritje letošnje oddaje. V velikem finalu so upoštevali Ladov nasvet in na finalni oder prikorakali še bolj povezani. Branko je njihovega bobnarja označil za ‘top faco’ letošnjih talentov, Lado pa pripomnil, da so tudi drugi odlični.

Isaac Palma, ki je sicer iz Argentine, se  je širni Sloveniji usedel v srce z iskrenim petjem in ganljivo življenjsko zgodbo, to pa je okronal še z eno vrhunsko pevsko predstavo. Ana je ostala popolnoma brez besed, Marjetka pa je rekla: »Tvoj glas je tako mogočen, lepo zveni tako v slovenščini kot tudi v španščini, ti si popoln pevec.« Lado je priznal, da se je prav malo zaljubil vanj, Branko pa sklenil, da je bil njegov nastop glasba ljubezni.

Kot zadnja sta nastopila Timotej in Lenart, duet WildArt, mlada glasbenika, ki sta kljub igranju na klasične inštrumente daleč od klasičnega dueta. Lado, ki se je v znak podpore za svoja ‘zlatogumbovca’ odel v zlato spodnje perilo, je ob njuni glasbeni predstavi priznal, da poka od ponosa.

Posebni talenti

Prav posebna poslastica so bile letos še tri dodatne kategorije z devetimi nominiranci, ki nagrajujejo prav posebne talente: ‘talenti mladi vzorniki’, ‘talenti s poslanstvom’ in ‘talenti, ki so presenetili’. Iz vsake kategorije je strokovna žirija izbrala po enega zmagovalca in ga nagradila s 3000 evri. Med talenti vzorniki je zmagala plesalka Alina, med talenti s poslanstvom Viktorija in Artur, med talenti, ki so presenetili, pa Đorđe Jovanović.

Glasbeni superfinale

V superfinale sta se nato uvrstila Isaac Palma in duet WildArt, ki je tudi zmagal. Čestitke zmagovalcema tudi od nas!

vir:slovenskenovice.si

NO COMMENTS