Ilka Štuhec nadaljuje niz: zmagala je še na smuku v Val d’Iseru

0
1355

Ilka Štuhec je zmagala na smuku v Val d’Iseru. Šestindvajsetletna Mariborčanka nadaljuje s sijajnimi uspehi v novi sezoni.

Ilka Štuhec je vpisala še četrto zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark, tretjo v smuku ter drugo zaporedno v Val d’Iseru, kjer je že v petek slavila v alpski kombinaciji. Pred to sezono še ni bila na stopničkah.

Štuhčeva je na tretjem smuku v Val d’Iseru upravičila status prve favoritinje. Po strmini se je pognala s startno številko 13 ter ob prihodu v cilj prevzela vodstvo s prednostjo 28 stotink sekunde. Od do takrat vodilne Avstrijke Cornelie Hütter je bila hitrejša na vseh merjenjih vmesnega časa (-0,23, -0,24, -0,16, -0,07, -0,30).

Ilka Štuhec v tej sezoni še ne pozna poraza v smuku. V rdečo majico vodilne v posebnem seštevku discipline oblečena Mariborčanka je zmagala na obeh smukih v Lake Louisu. Po neverjetnemu dvojčku onstran Atlantika je odlično formo prenesla še v Evropo ter v Savojskih Alpah zmagala tako v alpski kombinaciji kot v smuku.

Štuhčeva je s pokrom štirih zmag naredila tudi velik preskok v razvrstitvi svetovnega pokala. Gre za njene prve zmage v svetovnem pokalu, pred letošnjo sezono ni bila na stopničkah. Zdaj pa je celo v boju za zmago v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, saj je po enajstih tekmah na tretjem mestu v skupnem seštevku.

“Ko leti, leti”

Takoj po prihodu v cilj je bila kar nekoliko presenečena, da se je znova videla na mestu vodilne, saj se ji je na progi Oreiller-Killy pripetilo nekaj manjših napak: “Danes res nisem vedela, da je to bila moja zmagovalna vožnja. Delala sem napake, spet me je presenetila tista enka. Ne vem, ko leti, leti.”

Njen pogled na sijajen začetek sezone ni tako evforičen: “V bistvu vse skupaj dojemam malo drugače na trenutke, sploh ko naredim kakšno napako, si mislim, kaj zdaj spet delam. Tudi med vožnjo se mi bistveno bolj ‘dogaja’, kot pa se mogoče zdi. Vse skupaj je trenutno zelo ‘fajn’, uživam in upam, da bo to tudi trajalo.”

Štuhčeva je prehitela aktualno lastnico velikega kristalnega globusa Švicarko Laro Gut, ki je po današnji napaki in še drugem zaporednem odstopu vpisala še drugo ničlo. Na petih tekmah, na katerih je v tej sezoni nastopila Štajerka, ni bila slabša od petega mesta in ima na svojem računu 445 točk. Od Italijanke Goggie na drugem mestu skupno zaostaja le 22 točk, od vodilne Američanke Mikaele Shiffrin, ki je Val d’Isere izpustila, pa 53 točk.

vir:svet24.si

NO COMMENTS