FOTO: Razkrivamo! Skrivnostno pismo serijskega morilca

0
3365

Poslovilno pisanje Silva Pluta je 10 let ležalo nedotaknjeno. Kakšne so bile zadnje želje osebe, ki je na grozovit način umorila tri ženske?

LJUBLJANA – Preden je v noči na 28. april 2007 trojni morilec Silvo Plut v priporu pogoltnil pest sanvalov, apaurinov in leponexov, je zapisal besede, naj ga pokopljejo z verižico, zapestnico in Svetim pismom. Ali in kaj je še pripisal, pristojni niso hoteli deliti z javnostjo. Vendar pa je Plut tik pred smrtjo napisal (še eno) poslovilno pismo, ki so ga na Povšetovi našli ob njegovem truplu, nekdo pa ga je shranil in se po desetih letih odločil, da nam ga odstopi. Doslej naj tega pisma razen te osebe in morda katerega njenega prijatelja ne bi prebral še nihče. Naslovljeno je bilo na upravnika pripora, vendar ga ta (v tem času je bil v. d. upravnika Boris Bačar) ni nikoli dobil v roke, zatrjuje ta oseba.

V drugem delu stavka priznal umor

Plut je na grozovit način umoril tri ženske. Seštevek kazni zaradi teh zločinov je bil kar 85 let zapora. Petnajst let ga je doletelo, ker je leta 1990 kot 21-letnik zverinsko umoril sovaščanko in vrstnico z Božakovega Marjanco Matjašič. Kar 32-krat jo je zabodel z nožem in ji odrezal ude. Kronisti s sodnega procesa, ki je proti njemu potekal na novomeškem sodišču, so zgroženo poročali, da neprizadeto razlaga, da jo je hotel razkosati na koščke in jih pometati v Kolpo, da je ne bi nikdar našli. vir:slovenskenovice.sipismoplut

NO COMMENTS