Tisoči stali v koloni,policija prišla 2 uri po nesreči

0
684

Vozniki na primorki in ljubljanski obvoznici so minuli teden več ur preživeli v kolonah. Krive so bile nesreče in zaradi petka in vračanja počitnikarjev povečan promet, za nameček pa se je policistom med posredovanjem pokvarilo še vozilo. Na kraj nesreče so prišli šele ob 19. 30, ko so reševalci in gasilci že odpeljali.

Zaradi prometne nesreče pred izvozom Brezovica je bila prejšnji petek v popoldne več ur delno ali v celoti primorska avtocesta proti Ljubljani, nekaj časa je promet potekal po odstavnem pasu. Kolona na avtocesti je bila dolga celo 30 kilometrov, stalo pa je vse do Postojne. Zaradi radovednežev so bili več ur zastoji tudi na ljubljanski obvoznici. K večkilometrskim kolonam je poleg nesreč (v zastoju sta se zgodili še dve zaradi premajhne varnostne razdalje) po oceni Družbe za avtoceste prispevala velika količina prometa, tudi tovornega, kar je značilno za petke popoldan. Avtocesta je bila v smeri Ljubljane popolnoma zaprta od 17:08 do 18:34, nato je bil proti Ljubljani odprt odstavni pas, ob približno 20:40 pa je bil promet popolnoma sproščen.

Policisti že na terenu, nato pa še pokvarjeno vozilo

 • Zaprto med 17.30 in 18.30

  17.30 regionalni center Dars v Kozini je obveščen o nesreči

  17.30 vzdrževalcem je naročeno zavarovanje kolone poskrbijo za zavarovanje kolone

  17.31 vodja intervencije (gasilec) odredi zaprtje avtoceste

  18.35 s kraja nesreče odpeljejo reševalci

  19.30 s kraja nesreče odpeljejo gasilci

  19.30 prispe policija

  20. 20 za kratek čas zaprejo avtocesto za natovarjanje poškodovanih vozil z avtovleko

Po naših informacijah je k daljšim zastojem pretekli petek svoje prispevalo tudi dejstvo, da se je policijski patruliji med intervencijo pokvarilo vozilo. Na policiji so potrdili, da se je to res zgodilo, čeprav ocenjujejo, da to dejstvo ni bilo ključno za nastanek takšnega zastoja. A iz Darsovega poročila izhaja, da je policija na kraj nesreče, ki se je zgodila ob 17.30, prišla šele ob 19.30.

“Ko je bila Policijska uprava Ljubljana okrog 17. ure obveščena o prometni nesreči na avtocesti pred izvozom Brezovica v smeri Ljubljane, so bili vsi policisti Postaje prometne policije v Ljubljani zasedeni z drugimi operativnimi nalogami,” pojasnjuje Nataša Pučko iz PU Ljubljana.“V tem času so polcisti obravnavali dve prometni nesreči na severni obvoznici, eno prometno nesrečo na avtocesti pri predoru Šentvid v smeri Brda in še eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami.”

Potrdila je, da je imela ena od patrulij tudi okvaro vozila. “A to po našem mnenju ni bilo ključnega pomena za nastanek takšnega zastoja,” je poudarila in dodala, da na PU Ljubljana analizirajo petkov zastoj v smislu optimizacije ukrepanja s strani policije.

Pri Darsu so pojasnili tudi, da vse aktivnosti v zvezi s preiskovanjem prometne nesreče izvaja policija in ko le ta oz. reševalci in gasilci opravijo nalogo, Darsu naročijo, naj prične s čiščenjem vozišča. vir:zurnal24.si

NO COMMENTS