Kaj so skrivnostne merilne naprave ob robu naših avtocest?

0
1278

Na večih delih avtocestnega križa so se pojavile skrivnostne merilne naprave. Vozniki se po forumih sprašujejo, ali gre za nove radarje, morda celo za tip superradarjev. Lahko jih potolažimo, da ne, a tudi dejanski namen naprav je zanimiv. Poiskali smo odgovore pri Darsu.

“Ali kdo ve kaj stoji na AC izvoz za Lj-Brdo v smeri Kozarje in na nasprotni strani na pospeševalnem pasu Lj-Brdo proti MB? Ko se pelješ več kot 100 km/h lepo zabliska …”, piše na portalu Alter.si

“Na relaciji CE – LJ točno pri izvozu Blagovica in na tem mestu tudi na relaciji LJ – CE,” piše drug uporabnik. Tretji modruje, da gre verjetno za “superradar”, ki bo znal razpoznavati prekrškarje na obeh pasovih hkrati.

Marjan Koler, predstavnik za medije pri Darsu, je za zurnal24.si pojasnil dejansko namembnost stolpičev, na katerih je več merilnih naprav za spremljanje prometa. Gre za sistem avtomatskega prepoznavanja in nadzora vozil, ki prevažajo nevarne snovi.

“Nadzor izrednih prevozov se lahko opravlja z občasno kontrolo posameznih vozil s klasičnim tehtanjem na stacionarnih lokacijah, možno pa je vključiti sodobnejše tehnologije, to so tehtanja vozil v prometnem toku, kamor sodi tudi dinamična WIM metoda (weight in motion). Pri tehtanju v prostem prometnem toku se pridobivajo podatki o dejanskih obremenitvah vozil brez njihovega ustavljanja,” pravi Koler.

  • Trenutno se meritve izvajajo na treh lokacijah na našem avtocestnem sistemu:

    – na zahodni ljubljanski obvoznici, v bližini priključka Brdo,

    – na gorenjski avtocesti pri Šmartnem

    – na dolenjski avtocesti, na odseku Trebnje-Bič, pri Korenitki.

Dars kot upravljalec avtocestnega omrežja sicer nima posebnih nalog in pristojnosti glede prevoza nevarnih snovi, je pa vseeno v njegovem interesu, da spremlja takšna vozila ter beleži njihovo statistiko. To je podlaga za oceno potencialne nevarnosti, ki jo prevozi nevarnega blaga sami po sebi povzročajo, še posebej pri vožnji skozi predore. Statistika “nevarnih” vozil služi tudi za morebitne predloge za spremembo predpisov in za pripravo preventivnih vsebin za uporabnike avtocest, torej vse voznike.

In kako sistem prepoznavanja deluje? “Sodobne metode video detekcije omogočajo, da se vozilo, ki je bilo stehtano, dokumentira s sliko, kar pomeni, da se določijo vozila, ki prevažajo nevaren tovor.” Zakon o prevozu nevarnega blaga namreč predpisuje, da morajo biti vozila, ki prevažajo nevaren tovor, opremljena z opozorilnimi tablami, napisi ali oznakami za označevanje nevarnosti in z drugimi informacijami o nevarnem blagu na vozilu. Merilne naprave, kot so induktivne zanke in kamere oziroma svetlobni senzorji, zmorejo detekcijo večosnih vozil z oznakami za prevoz nevarnih snovi in njihove mase. vir:zurnal24.si

NO COMMENTS