Bi si upali sprehoditi po stekleni poti 1.402 metra nad tlemi?

0
1676

Naravni park Zhangjiajie slovi po visokih skalnih osamelcih, bilo naj bi jih okoli 3000, in bogato rastlinstvo. Na enem od osamelcev so Kitajci odprli prav posebno sprehajalno pot, na katero se bodo podali le tisti najpogumnejši turisti.

Sprehajalna pot je dolga je pičlih 100 metrov in lepo objame enega od osamelcev. V glavi pa se ti lahko zavrti predvsem, če pogledaš pod svoje noge. Skozi steklo se zazreš v nepredstavljivo globino, pot se namreč nahaja kar 1.402 metrov visoko. Bi si upali?

Sprehajalna pot se je odprla prvega avgusta in je del večjega projekta s katerim želijo še poudariti lepote parka. Nekateri najbolj pogumni turisti so ga že preizkusili, tisti najpogumnejši pa so naredili tudi nekaj spektakularnih selfijev.

Park se ponaša tudi s spektakularnim steklenim mostom

Turisti v narodnem parku pa že lahko občudujejo neverjeten 430 metrov dolg steklen most z imenom Zhangjiajie Skywalk. Poteka prek kanjona v provinci Hunan, pod njim pa je 300 metrov globine. Njegova nosilnost bo 800 oseb, v prvi vrsti pa bo namenjen opazovanju čudovite pokrajine narodnega parka Zhangjiajie.

Spremljajte naše zgodbe tudi na Twitterju in Facebooku!

Uradna otvoritev mosta bo v začetku prihodnjega leta, ko bodo dokončali izgradnjo še nekaterih projektov v parku.

 Vir: Planet.si

NO COMMENTS