Kriminalisti brskajo po prostorih občine Šentrupert

0
30

Novomeški kriminalisti na podlagi sodne odredbe danes opravljajo hišne preiskave stanovanj in poslovnih prostorov na desetih krajih. Preiskava je usmerjena v zbiranje obvestil in dokazov za utemeljitev sumov zlorabe uradnega položaja, oškodovanja in goljufij. Po neuradnih podatkih naj bi preiskovali tudi prostore občine Šentrupert.

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so sporočili, da njihovi kriminalisti na več krajih območja novomeške PU zbirajo obvestila in dokaze za utemeljitev sumov kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, oškodovanja javnih sredstev, goljufije na škodo evropskih skupnosti, položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

V hišnih preiskavah sodeluje trideset kriminalistov in policistov, do zdaj pa nikomur niso odvzeli prostosti ali odredili pridržanja.

Kriminalisti so predkazenski postopek začeli lani, vse navedene dejavnosti pa izvajajo na podlagi usmeritev in navodil novomeškega okrožnega državnega tožilstva, so še sporočili s PU Novo mesto.

Po neuradnih podatkih s terena naj bi omenjeni postopek sprožili zaradi domnevnega navzkrižja interesov pri delovanju občinskega vodstva pod vodstvom šentrupertskega župana Ruperta Goleta.

Ta se danes na telefonske klice ni odzval, občinskim uslužbencem pa naj bi kriminalisti začasno preprečili dostop do delovnih mest.

Vir: svet24.si

NO COMMENTS