Slovenci in Slovenke, v Gradcu se odpira tri tisoč novih delovnih mest!

0
29365

Graško podjetje Magna Steyr, proizvajalec avtomobilskih delov, ki že zaposluje več kot tisoč Slovencev in Slovenk, bo zaradi ugodnih razmer na avtomobilskem trgu zaposlilo tri tisoč novih delavcev.

 

V začetku leta 2017 bodo pri podjetju Magna Steyr, ki ima sedež v Gradcu na avstrijskem Štajerskem, zaposlili tisoč novih sodelavcev, predvsem avtomobilske tehnike, mehatronike, avtokleparje in strojne inženirje. V nadaljevanju bodo nato zaposlili še okoli dva tisoč nekvalificiranih delavcev.

Kaj novim sodelavcem obljubljajo pri avstrijskem podjetju

V avstrijskem podjetju poleg vznemirljivih delovnih nalog obljubljajo tudi možnost osebne rasti na delovnem mestu in številne ugodnosti za zaposlene. Zaposleni v podjetju so soudeleženi tudi pri dobičku.

Med 1.300 in 1.800 evri neto plače

Na delo v tujino vsakodnevno odhaja okoli 14 tisoč Slovencev in Slovenk, večina ravno v Avstrijo. V podjetju Magna Steyr, ki ga je leta 1889 ustanovil slovenski izumitelj in proizvajalec vozil Janez Puh, danes pa je del podjetja Magna milijarderja Franka Stronacha, že dela več kot tisoč Slovencev in Slovenk, večinoma iz okolice Maribora in Pomurja. Plače zaposlenih v tem podjetju znašajo med 1.300 in 1.800 evri neto.

V tovarni Magna Steyr so do zdaj razvijali in izdelovali več različnih avtodelov in avtomobilov, med njimi so bili na primer tudi mercedes-benz razreda E in G, aston martin rapide, BMW X3, audi TT in peugeot RCZ. Na avstrijskem Štajerskem naj bi od leta 2017 izdelovali eno od različic prvega športnega terenca jaguar F-pace.

vir: siol.net

NO COMMENTS